Wonen en Werken in Sofia

Wonen en Werken in Sofia

Wil je werkervaring opdoen in het buitenland en tegelijkertijd een van de meest diverse steden in Europa ontdekken? Ga dan werken in Sofia! Sofia is een van de minder bekende steden in Europa en waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan dacht toen je op zoek ging naar een bestemming. Toch heeft de stad enorm veel te bieden! Wil je meer weten? Lees dan verder!

Over Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en een fantastische stad om te wonen én te werken. Het is niet alleen een budgetvriendelijke stad, maar ook een superlevendige en veelzijdige stad! Dat de stad bruist van leven kan je zien aan de belangrijke rol van (live) muziek hier. Hou je daarnaast wel van een feestje? Dan zijn er enorm veel clubs en cafés waar je kan feesten tot in de vroege uurtjes. Hou je meer van rust? Dan kan je deze opzoeken in één van de vele parken in de stad.

Dat de stad veelomvattend is blijkt ook uit de prachtige architectuur die je er kan vinden. Sofia heeft namelijk een enorme rijke geschiedenis en meer dan 250 historische bezienswaardigheden. De meest bekende zijn de kerk van Bojana en de Aleksander Nevski kathedraal.

Ook het weer is enorm veelzijdig, Sofia kent namelijk warme zomers en koude winters. Perfect voor iedereen die van winter en zomer houdt! In de zomer kun je een weekendje naar het strand gaan, want met een 378 km lange kustlijn is er genoeg te ontdekken! Tijdens de winter kun je bijvoorbeeld skiën op de prachtige Vitoshaberg, deze ligt namelijk maar 10 km van Sofia vandaan. Voor ieder wat wils dus!

Daarnaast heeft de Bulgaarse keuken enorm veel te bieden. Met invloeden uit de vele Slavische landen, Griekenland en Turkije. Ook is Bulgarije een zuivelland, waardoor je er heerlijke kazen en yoghurt kan vinden. Ook zijn Bulgaren grote fan van verschillende en uiteenlopende groenten, absoluut niet moeilijk dus om een goede salade en/of soep te vinden.

Werken in Sofia

Werken in Sofia

Voordelen van werken in Sofia

Werken in Sofia biedt enorm veel voordelen. Naast het feit dat je in één van de meest veelzijdige steden van Europa woont, kom je in een gemotiveerd internationaal team terecht. Doordat je met dit team fulltime samenwerkt, valt er ontzettend veel te leren en kan je een internationale werkervaring opdoen. En laat werkervaring in het buitenland nou net iets zijn wat bedrijven graag op je CV zien staan!

Een typische dag in Sofia

Nadat je voor het ontbijt een traditionele banitsa (een pastei gevuld met fetakaas) hebt gegeten, is het tijd om naar kantoor te gaan. Hier begint de dag namelijk om 9 uur ‘s ochtends. Na een groepsmeeting met je collega’s waarin de verschillende takenpakketten worden verdeeld weet je wat je te doen staat. Aangezien verkopen helemaal jouw ding is, ga je aan de slag als sales medewerker! De dag vliegt voorbij en om 6 uur besluiten jij en je collega’s om lekker uit eten te gaan, het is tenslotte vrijdagavond! Grieks, Turks of Italiaans? Het kan allemaal! Na een heerlijk én goedkoop diner duiken jij en je nieuwe vrienden de stad in voor wat meer gezelligheid!

Wonen in Sofia

Wonen in Sofia

Accommodatie in Sofia

In Sofia kun je een appartement huren vanaf ongeveer €100 per maand. Een mooi appartement in het centrum van de stad zal je rond de €300 kosten. Dit is exclusief de kosten voor elektriciteit, internet en water. Het is hierbij handig om voor een gemeubeld appartement te kiezen. Dit scheelt enorm veel in tijd én geld! Ook is het handig om geen contracten te tekenen vóórdat je het appartement hebt gezien. Zo voorkom je dat je een slechte deal maakt.

Kosten van levensonderhoud

Naast het feit dat accommodatie in Sofia enorm goedkoop is in vergelijking met Noord-Europa, is het dagelijks leven algemeen genomen ook spotgoedkoop! De kosten voor levensonderhoud liggen in Bulgarije gemiddeld 50% lager dan in Nederland of België. Met €1000 per maand kun je hier makkelijk rondkomen. Je betaalt voor een kop koffie slechts €1.00, een maaltijd in een restaurant kost je ongeveer €5.00 en voor een lokaal biertje betaal je om en bij de €1.50!

Dit moet je zeker doen in Sofia!

#1 Alexander Nevski-Kathedraal

De Alexander Nevski herdenkingskathedraal is gebouwd ter ere van de ongeveer 200.000 Russische soldaten die gevallen zijn tijdens de Russisch-Turkse oorlog. De kerk is in Neo-Byzantijnse stijl gebouwd en één van de beroemdste monumenten in Sofia. Hier moet je dus zeker naartoe!

#2 Pub Crawl Tour

Heb je zin in een feestje? Dan is een pub crawl tour ideaal om nieuwe bars te ontdekken. Daarnaast zijn deze tours een goede manier om nieuwe internationale én lokale vrienden te maken, leuke anekdotes over de locaties te horen en wat over de geschiedenis van de stad te weten te komen. Pub Crawl Tours worden dagelijks georganiseerd.

#3 Vitosha Berg

Sofia ligt aan de voet van de Vitoshaberg. Zowel tijdens de zomer als de winter is er hier genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan mooie hikes, mountainbiken, wintersport en prachtige uitzichten! Neem bus 66 vanuit het centrum en je bent er al binnen een uur.

#4 Vitosha Boulevard

Voor alle shopaholics onder ons biedt Sofia een gezellige winkelstraat aan: Vitosha Boulevard. Hier kun je urenlang shoppen, eten en drinken. Groot pluspunt: de prijzen liggen een stuk lager dan in Nederland en België!

Sofia Lokale tips

Je dagelijkse kop koffie kun je bij de gezellige cafés Lime, Memento en Vedo House halen. Wil je even wat rust? Ga dan naar Borisova Gradina, in dit mooie park kun je ontspannen bij een klein meer en heerlijk wandelen. Ben je op zoek naar een goed restaurant? Ga dan eens langs bij Carnivale of Ashurbanipal. Zij zullen je hier zeker niet teleurstellen! Meer zin in een feestje? Ga dan naar One More Bar of A:part:mental! Hier kun je tot de ochtenduren doorgaan.