Iris goes Irish

Iris goes Irish

Ongeveer een jaar geleden zat ik voor mijn gevoel vast in Nederland. Ik had mijn diploma al een tijdje op zak en werkte inmiddels vier jaar voor een geweldig leuke kroeg. Toch was het tijd voor iets anders, en dat ‘anders’ vond ik niet in Nederland. Om niet helemaal een sprong in het diepe te wagen zocht ik een organisatie die mij kon helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging in het buitenland. Daar was Working Adventures, met een vacature die mij direct aansprak. Dus, gegevens ingevoerd en afwachten of ik een telefoontje zou krijgen. 

Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart. Ik werd gebeld door Sophie van Working Adventures en zij zagen een match tussen mij en Marriott. Super! Het solliciteren kon nu echt beginnen. Dit was nog een heel proces, maar.. een telefonisch kennismakingsgesprek, employment assessment, het versturen van mijn CV en motivatie, skype interview, telefonisch rollenspel en Nederlandse taaltest verder kreeg ik goed nieuws. Ik was aangenomen en kon aankomende maand al aan de slag in Cork, Ierland! En óf dit stressen was, in de tijd dat ik een emigratie regelde werkte ik gewoon fulltime door. Gelukkig was Sophie altijd een telefoontje of mail van mij verwijderd. Mijn nieuwe werkgever was er om de verhuizing naar Ierland soepel te laten verlopen. Zij maakten afspraken voor het opzetten van een Iers bankaccount, de inschrijving in Cork en gaven tips voor het vinden van huisvesting. Het is lastig te overzien wat er allemaal geregeld moet worden dus het was heel fijn dat ik vanuit alle hoeken hulp kreeg. 

Het laatste weekend nog even flink genoten met vrienden en familie en toen met een rugzakje en koffer vol kleding vertrokken. Lekker minimalistisch zullen we maar zeggen. Veel inboedel heb ik verkocht of weggegeven en een deel gestald bij moeders. Ik vond het wel lastig om in een korte tijd zo’n grote verandering door te maken. Doorwerken, binnen Nederland verhuizen, emigreren, naar Ierland verhuizen en direct weer volle bak aan het werk gaan was pittig. Inmiddels zit ik gelukkig goed op mijn plek. Ik heb geluk gehad en vond binnen twee weken mijn huidige kamer. Ik deel een huis met een jongen van mijn leeftijd en binnenkort komt er nog een huisgenoot bij. Ideaal, wonen is op deze manier betaalbaar en je leert nieuwe mensen kennen. En die kan je goed gebruiken want je bent alleen, haha. Binnen de organisatie is het een mooie mix van collega’s over de hele wereld en van alle leeftijden. Genoeg gezellige mensen om mij heen waarvan er veel ooit in hetzelfde schuitje zaten. 

Iris in Cork

Het was wel heel erg wennen aan mijn nieuwe functie. Ik ging van fulltime werken in een speciaalbierkroeg naar fulltime met een headset op aan een bureau zitten. Daag vrijheid, flexibiliteit & chaos en hallo structuur, schema’s & een vaste werkplek. Ik heb te maken met zowel Nederlandse als Engelse gasten. Daarnaast stimuleert Marriott je om het beste uit jezelf te halen. Dus na het behalen van de training en het werken op de vloer wordt je altijd aangemoedigd om door te leren of op nieuwe functies binnen het kantoor te solliciteren. Het contact onderling met collega’s en managers is informeel en vaak gezellig. Het is een warm team en iedereen staat klaar voor elkaar.

Dit is mijn eerste keer in Ierland en in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van het land te ontdekken. De kust is prachtig en ik kan niet wachten om de bergen in te gaan. Ps. voor Game Of Thrones fans is het hier een walhalla! Ondanks dat Cork na Dublin de grootste stad van Ierland is voelt het aan als een dorp. Een klein centrum, kronkelweggetjes met kleurrijke huizen en op elke hoek van de straat een pub. Één voordeel, naast al die veranderingen hoef je aan het klimaat in ieder geval niet te wennen. Net zo veranderlijk als in Nederland. En ondanks dat je in een ander land woont zijn familie en vrienden dichtbij. De vluchten zijn kort, betaalbaar en vertrekken zelfs vanuit Cork.